Banii pot rezolva o mulţime de probleme şi uneori un credit bancar este necesar pentru lucruri care pot îmbunătăţi viaţa pe termen lung. Aproape toţi oamenii trebuie să împrumute bani la un moment dat, fie pentru nevoi personale, fie pentru o casă nouă, ori pentru a începe o afacere.

Un credit te poate ajuta să plăteşti pentru lucrurile de care ai nevoie în momentele în care nu dispui de suficienţi bani. Totuşi, obţinerea unui credit poate fi un drum lung şi anevoios, iar fără informaţiile corecte, şansele ca acesta să fie aprobat sunt destul de scăzute.

În ziua de azi opţiunile de finanţare sunt multe şi extrem de varietate. Băncile reprezintă o sursă tradiţională de fonduri pentru persoanele care doresc să achiziţioneze o casă, o maşină sau pur şi simplu pentru cei care doresc să refinanţeze un împrumut care există pentru a avea o rată mai bună. Unele bănci sunt cunoscute pentru dobânzi mari, iar acest lucru ar putea fi un dezavantaj, dacă nu te informezi corect.

Astfel obţinerea unui împrumut bancar este un pas important din punct de vedere financiar şi este necesară obţinerea tuturor informaţiilor care ar putea fi de ajutor pentru creşterea şanselor de aprobare a creditului.

Găsirea unui împrumut potrivit

Cine poate lua un împrumut?

Există câteva criterii de bază pentru a lua un împrumut bancar în România:

  • Să realizezi venituri salariale, pensii sau orice alt tip de venit care are un caracter permanent
  • Să ai un contract de muncă încheiat pe o perioadă nedeterminată
  • Să nu figurezi în lista rău-platnicilor din Biroul de Credite (verifică aici gratuit)
  • Să ai vârsta minimă de 18 ani
  • Să ai reşedinţa în România

Îndeplineşti aceste criterii?

În cazul în care criteriile de mai sus sunt îndeplinite, banca poate analiza istoricul tău bancar şi situaţia financiară actuală pentru a decide dacă vei primi împrumutul. Dacă dosarul conţine toate informaţiile necesare, iar analiza băncii este una favorabilă şi consideră că poţi acoperi rata lunară, cel mai probabil vei primi creditul.

Dacă banca însă consideră că riscă şi nu vei reuşi să rambursezi împrumutul la timp, pe baza unui istoric al plăţilor întârziate la alte credite, poate respinge cererea sau poate percepe dobânzi mai mari. Asigură-te că nu ai un istoric negativ la Biroul de Credite (verifică aici gratuit), deoarece un istoric negativ afectează şansele de a obţine un împrumut bun.

Cât de mult poţi împrumuta?

Suma pe care o poţi împrumuta şi rata dobânzii pe care o primeşti se bazează pe circumstanţe personale. Banca verifică informaţiile tale financiare pentru a decide dacă vei reuşi să rambursezi suma pe care o soliciţi.

Tipul creditul va dicta adesea condiţiile de împrumut pe care le poate acorda un creditor. În plus, este important că împrumutul bancar să se potrivească cu nevoile tale, deşi în unele cazuri acest lucru este subînţeles, de exemplu dacă îţi doreşti să cumperi o locuinţă, cel mai probabil vei opta pentru un credit ipotecar.

Pe ce perioadă se acordă împrumutul?

Termenul variază în funcţie de bancă si de tipul creditului, dar în mod normal împrumuturile de nevoi personale sunt pe o perioada maxima de 5 ani iar cele ipotecare pot fi pe o perioada maxima de 35 de ani.

Deşi aplicarea pentru un împrumut pe termen mai lung îţi va aduce o rata mai mică, dobânda se adaugă pe măsură ce trec anii şi vei plăti mai mult în final. Pentru a fi în avantaj, ar fi bine să alegi cel mai scurt termen de rambursare şi cea mai mică rată, fără costuri ascunse.

Tipuri de credite

Creditele bancare pot lua mai multe forme, inclusiv carduri de credit, credite ipotecare, împrumuturi pentru automobile, refinanţare şi împrumuturi de nevoi personale. Fiecare tip de credit serveşte un anumit scop pentru un obiectiv pe care tu îl ai.

Creditul poate fi un instrument financiar puternic, dar orice împrumut este o responsabilitate mare. Înainte de a te decide să soliciţi un împrumut, este important să iei în considerare avantajele şi dezavantajele creditării.

1. Credit de nevoi personale

Când soliciţi un credit de nevoi personale, soliciţi o anumită sumă de bani de la o instituţie de creditare, cum ar fi o bancă sau un IFN (instituţie financiară nebancară). În timp ce fondurile dintr-un credit ipotecar trebuie utilizate pentru a plăti o locuinţă, iar un credit pentru un autoturism se utilizează pentru finanţarea unei achiziţii de maşini, un împrumut de nevoi personale poate fi utilizat în diferite scopuri fără a explica destinația creditului.

Un împrumut de nevoi personale este o formă de credit care te poate ajuta să achiziţionezi ceva ce îţi doreşti de mult timp, ori să mergi într-o excursie mult dorită. Astfel poţi solicita un credit de nevoi personale pentru a putea să plăteşti cheltuieli medicale, de educaţie, pentru a achiziţiona articole de uz casnic, pentru a pleca în concediu sau pentru a organiza nunta visurilor tale.

Ca orice alt tip de credit, un împrumut de nevoi personale are avantaje şi dezavantaje, în funcţie de situaţia ta financiară. Aceste tipuri de împrumuturi au de obicei dobânzi mai mici decât dobânzile unei eventuale achiziţii cu cardul de credit.

Cu toate acestea, în cazul în care se întârzie cu plata ratelor vei apărea în Biroul de Credit ca rău-platnic, iar din această cauză vei obţine mult mai greu un credit în viitor.

Pentru a beneficia de un credit de nevoi personale ar fi bine să cauţi o firmă de intermediere financiară care te va îndruma şi va găsi cea mai bună variantă pentru profilul tău financiar, mai ales ca intermediaerea este Gratuita.

Este important să gestionezi orice tip de credit, cu înţelepciune, inclusiv un împrumut de nevoi personale. Aceste împrumuturi pot fi utile atunci când sunt bine gestionate, dar întotdeauna trebuie o analiză atentă a capacităţilor tale financiare, înainte de a lua un credit.

Dorești să aplici pentru un credit de nevoi personale? Noi te putem ajuta! (Click aici)

2. Credit ipotecar

Un credit ipotecar te poate ajuta să îţi îmbunătăţeşti viaţa pe termen lung, dacă cu ajutorul acestuia reuşeşti să cumperi, să renovezi casa visurilor tale sau pur şi simplu să investeşti într-o afacere.

O definiţie simplă a unui credit ipotecar – este un tip de împrumut care este utilizat pentru a cumpăra, construi sau renova o locuinţă şi se garantează în mod obligatoriu cu locuinţa respectivă, pentru a se asigura obligaţia rambursării creditului în urma acestui împrumut.

Majoritatea oamenilor cumpără o casă şi fac acest lucru printr-un credit ipotecar. O ipotecă este o necesitate dacă nu dispui de banii necesari plăţii integrale a unei case.

Există anumite cazuri în care are sens să ai o ipotecă, chiar dacă ai banii pentru a o achita. De exemplu, investitorii iau credite ipotecare uneori pe proprietăţile lor, pentru a putea elibera fonduri pentru alte investiţii.

Creditele ipotecare sunt de mai multe feluri, cele mai populare credite ipotecare sunt fixe pe 15 sau 30 ani. Unele credite ipotecare pot dura până la 5 ani, iar altele se pot derula pe o perioadă de 15-30 ani. Extinderea ratelor pe mai mulţi ani reduce plata lunară, însă creşte valoarea dobânzii care trebuie înapoiată.

Pentru a te putea califica pentru împrumut, trebuie să îndeplineşti anumite cerinţe de eligibilitate. Prin urmare, o persoană care primeşte un credit ipotecar va fi cel mai probabil cineva cu un venit stabil şi fiabil, fără istoric negativ în Biroul de Credit şi cu un raport datorie-venit acceptat de unitatea bancară.

Care este diferenţa dintre împrumut şi ipotecă?

Termenul de împrumut poate fi folosit pentru a descrie orice tranzacţie financiară în care un creditor oferă o suma de bani împrumutatului acesta fiind de acord să ramburseze suma primită plus costurile totale ale creditării la scadență.

Un credit ipotecar este un tip de împrumut utilizat pentru obţinerea sau finanţarea unei proprietăţi. Ipotecile sunt împrumuturi garantate. Astfel, împrumutatul îi promite creditorului, cu garanţia imobilului, că în cazul în care acesta încetează să mai plătească rata, creditorul rămâne cu imobilul.

Dacă încetezi să efectuezi plăţile ratelor la creditul ipotecar, creditorul poate intra în posesia casei, într-un proces cunoscut sub numele de executare silită. De obicei contractele de credit constituie titlu executoriu, au putere juridică.

Dorești să aplici pentru un credit ipotecar?

Te ajutam sa obtii cel mai avantajos credit ipotecar, fara drumuri pierdute la banci, 100% gratuit si online.

Aplica acum:

3. Credit pentru persoane juridice

Capitalul este unul dintre lucrurile esenţiale pe care trebuie să le aibă orice afacere pentru a-şi desfăşura activitatea fără probleme. Mulţi dintre noi avem idei, care atunci când sunt implementate, pot duce la crearea unor afaceri profitabile. Cu toate acestea, singurul obstacol care se află între idei şi lansarea afacerii este lipsă de capital.

Cea mai comună opţiune pentru obţinerea de finanţare este un împrumut acordat de bănci sau alte instituţii financiare. În ultimii ani obţinerea unui împrumut nu este atât de facilă ca în anii anteriori.

Criza financiar-economică din anii precedenţi a făcut că băncile să restricţioneze împrumuturile către întreprinderi. Prin urmare, ideea ta de afacere trebuie să fie fiabilă pentru un împrumut bancar.

Creditul pentru persoanele juridice reprezintă o sumă de bani pe care companiile o folosesc pentru investiţii şi cheltuieli pe care nu le pot susţine singure. Unii antreprenori folosesc împrumuturile pentru a efectua plăţile salariale până când nouă companie reuşeşte să facă profit, alte companii utilizează împrumutul pentru alte proiecte de afaceri sau pentru retehnologizare.

Creditorii vor să ştie cum intenţionează antreprenorul să folosească banii împrumutaţi, astfel încât împrumutatul trebuie să se asigure că are un plan bine stabilit al felului în care banii vor fi cheltuiţi.

Împrumuturile nu sunt acordate gratuit, creditorii percep dobânzi pentru orice împrumut. Astfel este important să ştim dacă dobânda este fixă sau variabilă. O rată fixă a dobânzii înseamnă că rata rămâne aceeaşi pe perioada de rambursare a creditului. O rată variabilă indică faptul că dobânda poate fluctua în funcţie de mai mulţi factori socio-economici.

Alte caracteristici ale unui împrumut pentru persoane juridice, pe care trebuie să le ai în vedere sunt perioada de rambursare (luni sau ani) şi ceea ce va folosi creditorul ca garanţie în cazul în care antreprenorul nu este în măsură să restituie împrumutul în timp util.

Creditele pentru persoane juridice pot ajuta companiile să aibă şanse mai mari de succes. Ca atare, împrumuturile sunt foarte solicitate, dar nu orice companie care solicită un împrumut va primi unul.

Dorești să aplici pentru un credit pentru persoane juridice? Noi te putem ajuta! (Click aici)

Nu uita că atunci când soliciţi un împrumut de nevoi personale sau orice alt tip de împrumut este important să cunoşti procedurile şi să ai toate documentele necesare. Acest lucru va creşte şansele că împrumutul tău să fie aprobat rapid şi să obţii o rată a dobânzii mai mică.

În cazul în care nu ai timp să te interesezi, caută un intermediar financiar care iti va prezenta creditul care ţi se potriveşte şi poate să îţi ofere cele mai optime soluţii pentru nevoile tale. În final creditul trebuie să fie un ajutor, nu o povară.

Daca doresti ajutor profesional si rapid nu ezita sa ne contactezi.

Completeaza formularul