Oferim consultanta privind istoricul negativ din biroul de credit.

Indiferent din ce oras esti, echipa Impera este pregatita sa te ajute in relatia ta cu Biroul de Credit!

Nu trebuie sa astepti 4 ani pana vei fi sters din biroul de credit!

Incarca poza buletin


Ce este biroul de credit?

Ca definitie, un birou de credit este o institutie privata care se ocupa cu colectarea informatiilor legate de clientii diferitelor institutii financiare. Biroul de Credit s-a lansat ca o societate de actiuni, ce are ca actionari un numar de 21 banci si este unul dintre membrii Asociatiei Europene a Birourilor de Credit. Principalul rol al unui birou de credite este de a ajuta institutiile furnizoare de servicii sa faca o diferenta clara intre clientii rau platnici si cei care isi achita la timp datoriile.

In raportul de la biroul de credit veti gasi:

  • Datele de identificare ale persoanei vizate;
  • Date despre angajator;
  • Date despre produsele de tip credit solicitate sau acordate;
  • Date referitoare la evenimente care apar in perioada de derulare a contractului de credit (cele referitoare la restructurarea/ refinantarea, darea in plata, cesiunea contractului de credit, cesiunea creantei);
  • Date referitoare la relatiile cu alte conturi: informatii referitoare la produse de tip credit la care persoana vizata are calitatea de codebitor si/sau garant;
  • Date referitoare la insolventa;
  • Numarul interogarilor pentru persoana vizata, adica de cate ori au fost solicitate informatii despre o persoana.

Cat timp raman inscris cu istoric negativ in biroul de credit?

Informatiile despre persoanele care au interactiuni cu societatile de creditare, inclusiv date legate de restantele care, intre timp, au fost achitate, sunt pastrate in baza de date a Biroului de Credit timp de patru ani. Implicit aveti de suferit pana cand datele negative inregistrate vor fi sterse.

Cand se poate face stergerea datelor inregistrate la Biroul de Credit?

Stergerea datelor inregistrate la Biroul de Credit se poate face:

• la termenul de patru ani mentionat anterior, iar acest lucru se face automat;
• daca datele au fost prelucrate cu nerespectarea legislatiei privind prelucrarea datelor personale;
• daca Biroul de Credit si/sau institutiile ce le-au inregistrat sunt obligate prin lege sa le stearga;

Cum sunt afectat daca sunt inregistrat in biroul de credit?

Practic, nu puteti sa accesati niciun credit si asta va afecteza daca aveti de facut o investitie sau daca mai mult de atat aveti nevoie de acele sume de bani pentru a va trata sanatatea. De asemenea, interdictia aceasta de a putea lua un credit va afecteaza si credibilitatea in fata bancii daca vreti sa faceti orice tip de investitie, atata timp cat nu apelati la stergere istoricului negativ din biroul de credit si sunteti sters din biroul de credit cu datele negative.

Legea permite stergerea din biroul de credit

Regulamentul general privind prelucrarea datelor personale prevede dreptul la stergerea datelor pe care le prelucreaza institutiile, cu atat mai mult in cazul in care le prelucreaza ilegal (fara consimtamant sau alt motiv), dar stergerea datelor aflate in baza de date a Biroului de Credit nu se poate face fara acordul bancii. In cazul in care exista motive intemeiate pentru stergerea datelor, persoana vizata are dreptul de a solicita bancii care a inregistrat datele, stergerea acestora.

Pot fi acordate imprumuturi daca va aflati in baza de date a biroului de credit?

Puteti obtine creditul doar daca sunteti radiat din biroul de credite. Mentionam ca exista si situatii in care debitorul poate obtine o derogare din partea institutiilor financiar-bancare si nebancare care v-ar putea acorda in anumite conditii un credit, chiar daca sunteti in biroul de credit.

Cum puteti refinanta sau obtine un credit in conditii mai bune?

Din momentul in care nu mai apareti cu un istoric negativ in biroul de credit, vom avea posibilitatea de a va indruma catre creditorul potrivit profilului dumneavoastra pentru a va putea obtine cele mai bune conditii de creditare.

Daca doresti ajutor profesional si rapid nu ezita sa ne contactezi.

Completeaza formularul