Afla care este situatia ta in Biroul de Credit si ce Scor Fico ai.

Indiferent din ce oras esti, echipa Impera iti poate spune care este situatia ta privind Biroul de Credit! In baza istoricului tau si al scorului tau Fico vom afla daca esti eligibil sau nu pentru un credit bancar!

Retine!

Exista exceptii in care poti obtine credit chiar daca ai avut cateva intarzieri!

Incarca poza buletin


Ce este biroul de credit?

Ca definitie, Biroul de credit este o institutie privata care se ocupa cu colectarea informatiilor legate de clientii diferitelor institutii financiare. Biroul de Credit s-a lansat ca o societate de actiuni, ce are ca actionari un numar de 21 banci si este unul dintre membrii Asociatiei Europene a Birourilor de Credit. Principalul rol al unui birou de credite este de a ajuta institutiile furnizoare de servicii sa faca o diferenta clara intre clientii rau platnici si cei care isi achita la timp datoriile.

In raportul de la biroul de credit veti gasi:

  • Datele de identificare ale persoanei vizate;
  • Date despre angajator;
  • Date despre produsele de tip credit solicitate sau acordate;
  • Date referitoare la evenimente care apar in perioada de derulare a contractului de credit (cele referitoare la restructurarea/ refinantarea, darea in plata, cesiunea contractului de credit, cesiunea creantei);
  • Date referitoare la relatiile cu alte conturi: informatii referitoare la produse de tip credit la care persoana vizata are calitatea de codebitor si/sau garant;
  • Date referitoare la insolventa;
  • Numarul interogarilor pentru persoana vizata, adica de cate ori au fost solicitate informatii despre o persoana.

Cat timp raman inscris cu istoric in biroul de credit?

Informatiile despre persoanele care au interactiuni cu societatile de creditare, inclusiv date legate de restantele care, intre timp, au fost achitate, sunt pastrate in baza de date a Biroului de Credit timp de patru ani.

Cand se poate face stergerea datelor inregistrate la Biroul de Credit?

Stergerea datelor inregistrate la Biroul de Credit se poate face:

• la termenul de patru ani mentionat anterior, iar acest lucru se face automat;
• daca datele au fost prelucrate cu nerespectarea legislatiei privind prelucrarea datelor personale;
• daca Biroul de Credit si/sau institutiile ce le-au inregistrat sunt obligate prin lege sa le stearga;

Cum sunt afectat daca sunt inregistrat in biroul de credit cu date negative?

Exista sanse foarte mari sa nu puteti sa accesati niciun credit si asta va afecteza daca aveti de facut o investitie sau daca mai mult de atat aveti nevoie de acele sume de bani pentru a va trata sanatatea. De asemenea, interdictia aceasta de a putea lua un credit va afecteaza si credibilitatea in fata bancii daca vreti sa faceti orice tip de investitie.

De ce ma ajuta sa aflu scorul Fico din Biroul de Credite?

Bancile au diferite conditii de creditare, prin urmare unele banci au apetit ridicat fata de clientii care au un scor Fico mai mare de 600, altele in schimb, nu tin cont deloc de acest scor. Asadar, daca stii ce scor Fico ai, stim si noi la care banca te incadrezi fara sa fii nevoit sa iei bancile la rand.

Pot fi acordate imprumuturi daca va aflati in baza de date a biroului de credit?

Da! A fi in biroul de credite nu inseamna neaparat un lucru negativ. In biroul de credite sunt stocate atat activitatile pozitive cat si cele in caz de intarziere sau neplata. Faptul ca aveti un istoric pozitiv in biroul de credite va creste sansa obtinerii unui credit.

Cum puteti refinanta sau obtine un credit in conditii mai bune?

Din momentul in care aflam exact ce scot Fico aveti si situatia dumneavoastra din Biroul de Credite vom avea posibilitatea de a va indruma catre creditorul potrivit profilului dumneavoastra pentru a va putea obtine cele mai bune conditii de creditare.

Daca doresti ajutor profesional si rapid nu ezita sa ne contactezi.

Completeaza formularul